logopikkuleppis


Villa Leppis

on yksityinen ryhmäperhepäivähoitokoti, joka toimii rauhallisella, luonnonläheisellä alueella Kaarinan Kesämäessä. Ryhmiksessämme touhuaa 12 lasta yhdessä kolmen hoitajan kanssa. Tilamme ovat vuonna 2004 rakennetussa paritalon puolikkaassa yhdessä tasossa.


Lähtökohtanamme

Villa Leppiksessä on, että lapsella on kodikas hoitopäivä, joka noudattaa tuttua päivärytmiä. Korostamme toiminnassamme lapsilähtöisyyttä ja lapsen yksilöllistä huomioimista. Avoin yhteistyö ja kasvatuskumppanuus vanhempien kanssa auttavat meitä toimimaan yhdessä lapsen hyväksi. Kasvatuksen suunnittelun, toteutuksen ja arvioinnin pohjana on Turun Seudun Yksityiset Päivähoitajat ry:n varhaiskasvatussuunnitelma.

Tärkeintä lapsen päivässä on leikki, jonka aikana hän jäsentää kokemus-maailmaansa. Kunnioitamme lasten leikkiä ja pyrimme antamaan sille riittävästi aikaa sekä osallistumaan siihen myös itse. Lisäksi tietysti askartelemme, laulamme, jumppaamme ja satuilemme yms. Lähellä Leppiksen sydäntä ovat kädentaitojen opettaminen, liikunta sekä luonto- ja ympäristökasvatus.


Hoitajat Leppiksessä

Manta Selin (yksi Leppiksen omistajista) on opiskellut päivähoitajaksi "oppisopimus-koulutuksessa" seuratessaan äitinsä työtä ja saadessaan osallistua siihen. Lasten päivähoitajana hän toiminut n. kolme vuotta. Lisäksi hän on opiskellut yliopistossa biologiaa ja maantiedettä. Manta on ohjannut lasten satujumpparyhmiä ja perheliikuntaa useiden vuosien ajan. Mielipuuhaa sekä omien että hoitolasten kanssa onkin monipuolinen liikkuminen, laululeikit ja loruttelut sekä luonnon ihmeitten tutkiminen.

Mari Stenfors on koulutukseltaan lähihoitaja ja sosionomi. Oma kiinnostuksen kohde löytyy saduttamisen avarasta maailmasta. Marin vapaa-ajan täyttää tehokkaasti omat kaksi lasta ja koira..

Kirsi Tuomi on koulutukseltaan lähihoitaja ja työskentelee varhaiskasvatusikäisten parissa kuudetta vuotta. Musiikki, erityisesti laulaminen, on lähellä Kirsin sydäntä ja musisointi onkin hänellä työssä lähes joka päivä jollain tapaa mukana. Kirsi tykkää myös lukea satuja, lorutella ja liikkua lasten kanssa. Vapaa-aika kuluu oman perheen parissa, treenisalilla sekä lauleskellen kera ystävien.

Riittis eli Riitta-Liisa Autio on siirtynyt eläkkeelle tehtyään lähes 40 vuotisen uran lasten päivähoitajana. Hän on kuitenkin edelleen mukana Leppiksen toiminnassa yhtenä yrityksen omistajista ja käy leppislasten kanssa retkillä ja sijaistaa tarvittaessa muita hoitajia.


Päivähoitopaikan hakeminen

Ryhmikseemme voi hakea joko kaupungin ostopalvelupaikalle tai suoraan yksityisen hoidon tuella. Ota yhteyttä ja tule tutustumaan meihin ja toimintaamme!